Festival CREDO.Armeenia iidsed vaimulikud laulud.

Medium

Marlena Mosh (vokaal)

Alexander Malkus (klaver)

Lauljanna Marlena MOSHi kontsert 23. novembril Hopneri majas tutvustab meid Armeenia muusikakultuuri eri tahkudega ja annab võimaluse tunnetada selle meie jaoks ebatavalist palet - sest Armeenia muusika areng toimus võrreldes Euroopaga väga erinevalt, oma jälje jätsid erisugused kultuuriajastud; tänapäeva muusikas näeme iidsetest rahvapärimustest ja Euroopa professionaalsest kunstist pärit loominguliste impulsside teistsugust jaotust.

Lauljanna hääl voolab loomutruult, nagu mägijõgi... ta laulab hämmastava puhtuse ja läbitungivusega, luues nähtavaid pilte... Mosh on leidnud oma ainulaadse esinemisstiili, säilitades samal ajal tõelise armeeniapärase intonatsiooni.

Kontserdil kõlavad iidsed armeenia kristlikud vaimulikud laulud - sharakanid, vaimulike palvete tõlgendused, Komitasi, Sajath-Nova muusika ja traditsioonilised rahvalaulud. See hõlmab Armeenia muusikamaailma V-XXI sajandil. Kontserdi ainulaadsus seisneb selles, et lauljanna hääleandmed võimaldavad meil edastada iidsete vaimulike laulude kõige keerukamaid melisme.

Paljude laulude puhul on klaverisaatjana abiks Moskva konservatooriumi õppejõud, kuulus pianist Alexander Malkus.

"Mida võib külastada eeldada ja sellelt kohtumiselt leida? Ilu!!! - läbistavat ja eredat nagu Armeenia päike, ... salapärast ja nukrat nagu tema hinge hääl, nõiduslikku-kättesaamatut nagu Ararati helkiv tipp."

 



Toimumisajad

Minu Piletimaailm

Telli uudiskiri

Piletimaailma haldab

SA Eesti Draamateater
Registrikood: 90008264
Pärnu mnt. 5
Tallinn, 10148, Eesti