Me ootasime teid pikisilmi

Medium

Carole Greep (Prantsusmaa) komöödia kahes vaatuses “Me ootasime teid pikisilmi”

Lavastaja: EERO SPRIIT
Kunstnik: JAAK VAUS

Mängivad: ANTI KOBIN (SA NUKU), TAAVI TÕNISSON (SA NUKU), MERILIN KIRBITS, JEKATERINA NOVOSJOLOVA

„Me ootasime teid pikisilmi“ on prantsuse näitlejanna ja käesoleva sajandi menukaima näitekirjaniku Carole Greep`i esiknäidend, mis esietendus Pariisis 2003.aastal ja mida mängiti seal ilma vaheta kümme aastat, üle 3000 korra.
Teisele noorerepoolsele abielupaarile küllasõitev noorepoolne abielupaar helistab tee pealt autost külalisi ootavale paarile, et teatada oma hilinemisest. Vastab aga automaat, ja kuna kõne jääb lõpetamata, siis kuulevad ootajad algul tahtmatult, siis aga uudishimuga autosistujate omavahelist sõnelemist ja ka küllaltki solvavaid kommentaare enda elustiili, riietumise ja isegi toiduvalmistamise kohta. Pärast kõike seda kõlavad rõõmsad jällenägemishüüatused, kaasa arvatud traditsiooniline „me ootasime teid pikisilmi“, vägagi koomiliselt. Aga see pole kaugeltki kõik – järgneb seltskondlik koosviibimine, mille koomikat hoiab üleval vana, kuid alati töötav trikk: publik teab, aga nemad – külalised - ju ei tea! Samas ei ole tegemist ainult naerutamisega – nalja taga on meie tänapäeva tegelikkus.
Lavastus on järg Vana Baskini Teatri menukomöödiale „Nädal aega kolmekesi”. Näeme jälle tegutsemas vanu armsaid sõpru Sophiet, Pauli ja Martinit ja millisteks on kujunenud nende suhted nüüd, seitse aastat hiljem, kui Paul on leidnud endale uue elukaaslase Maria.
Carole Greep on Prantsuse draamakirjanik, kes on kirjutanud nii näidendeid, filmistsenaariume kui teleseriaale. Tema sulest on ilmunud mitu kaasaegse prantsuse teatri tôelist menutükki. Andeka komöödiakirjaniku koostööst Prantsuse tuntumate lavastajate ja näitlejatega on sündinud ülimenukad lavastused. Ta ammutab oma inspiratsiooni igapäevaelu stseenidest, oma kaasaegsete iseloomuvigadest, maaniatest  ja probleemidest ning loob sellest kôigest kokku satiirilise pildi meile kôigile tuttavast tänapäeva ühiskonnast. Äratundmisrôôm on ilmselt ka üheks peamiseks tema näidendite edu aluseks.

Sooduspilet kehtib pensionäridele ja lastele vanuses 7-14 soodustust tõendava dokumendi alusel (vajalik kohapeal).

Etendus toimub vabas õhus



Toimumisajad

Minu Piletimaailm

Telli uudiskiri

Piletimaailma haldab

SA Eesti Draamateater
Registrikood: 90008264
Pärnu mnt. 5
Tallinn, 10148, Eesti