KINO - Kääbik: Viie väe lahing 3D

Medium

Oscariga pärjatud filmilooja Peter Jackson toob vaatajateni filmi "Kääbik: Viie väe lahing", kolmanda osa triloogiast, mis põhineb J.R.R. Tolkieni jätkuvalt populaarsel meistriteosel "Kääbik".
Filmis "Kääbik: Viie väe lahing" jõuavad eepilisse haripunkti Bilbo Paunaste, Thorin Tammiskilbi ja päkapikkude seiklused. Erebori päkapikud said tagasi oma kodumaa tohutud aarded, aga äratasid üles hirmsa lohe Smaugi, kes ähvardab nüüd Järvelinna kaitsetuid mehi, naisi ja lapsi.
Mäealuse kuningat Thorin Tammiskilpi tabab lohetõbi ning ta toob ohvriks sõpruse ja au, et leida üles legendaarne Laekakivi. Bilbo ei suuda Thorinile aru pähe panna ning peab langetama meeleheitliku ja ohtliku otsuse. Paraku ei tea ta, et neid ootavad ees veel suuremad ohud, kuna Keskmaale on tagasi tulnud iidne vaenlane. Pimeduse isand Sauron on saatnud orkide väed Üksildast Mäge ründama. Sünge vastasseis kogub hoogu ning päkapikud, haldjad ja inimesed peavad otsustama, kas võidelda koos või lasta end hävitada. Bilbo võitleb enda ja oma sõprade elu eest, kui lahingusse astuvad viis suurt väge.
"Kääbiku" triloogia tegevus toimub Keskmaal 60 aastat enne "Sõrmuste isanda" sündmusi, mille Oscari-võitjast filmilooja Peter Jackson ja ta tiim tõid kinolinadele ülipopulaarses triloogias, mille kulminatsiooniks oli Oscaritega pärjatud "Sõrmuste isand: Kuninga tagasitulek". Ian McKellen kehastab jälle võlur Gandalfit, Martin Freeman astub üles Bilbo Paunastena ning Richard Armitage mängib Thorin Tammiskilpi. Rahvusvahelisse näiteseltskonda kuuluvad veel Evangeline Lilly, Luke Evans, Lee Pace, Benedict Cumberbatch, Billy Connolly, James Nesbitt, Ken Stott, Aidan Turner, Dean O'Gorman, Graham McTavish, Stephen Fry ja Ryan Cage. Lisaks löövad kaasa Cate Blanchett, Ian Holm, Christopher Lee, Hugo Weaving, Orlando Bloom, Mikael Persbrandt, Sylvester McCoy, Peter Hambleton, John Callen, Mark Hadlow, Jed Brophy, William Kircher, Stephen Hunter, Adam Brown, John Bell, Manu Bennett ja John Tui.
J.R.R. Tolkieni teosel põhineva stsenaariumi kirjutasid Fran Walsh, Philippa Boyens, Peter Jackson ja Guillermo del Toro. Filmi produtsendid on Peter Jackson, Carolynne Cunningham, Zane Weiner ja Fran Walsh. Tegevprodutsendid on Alan Horn, Toby Emmerich, Ken Kamins ja Carolyn Blackwood, kaasprodutsendid on Philippa Boyens ja Eileen Moran.
Kaadritagusesse tiimi kuuluvad peaoperaator Andrew Lesnie, lavastuskunstnik Dan Hennah, monteerija Jabez Olssen ja helilooja Howard Shore. Kostüümikunstnikud on Richard Taylor, Bob Buck ja Ann Maskrey. Taylori juhtimisel valmisid ka raudrüüd, relvad, elukad ja erigrimm, mille taga oli taas auhindadega pärjatud Weta Workshop. Eriefektide eest hoolitsevad jälle Oscari-võitjast eriefektide stuudio Weta Digital ja eriefektide vanemjuht Joe Letteri. Soengud ja grimm on Peter Swords Kingi kätetöö. Kunstilise poole eest vastutavad John Howe ja Alan Lee. Eric Saindon on eriefektide ja David Clayton animatsiooni juht.
Jacksoni lavastajakäe all valminud "Kääbik: Viie väe lahing" filmiti 3D formaadis sagedusel 48 kaadrit sekundis ning seda näidatakse valitud kinodes kõrge kaadrisaedusega 3D (HFR 3D) formaadis, teistes kinodes 3D formaadis.
Kinodes alates: 12.12.2014

Filmi pikkus: 2h 24 min
Alla 12 a mittesoovitatav
Lavastaja: Peter Jackson Osatäitjad: Martin Freeman, Benedict Cumberbatch, Ian McKellan, Orlando Bloom, Christopher Lee, Evangeline Lilly, Richard Armitage

Tootja: New Line Cinema
Levitaja: ACME FILM OÜ

Piletid müügil Paide Kultuurikeskuse kassas ja Piletimaailmas



Toimumisajad

Minu Piletimaailm

Telli uudiskiri

Piletimaailma haldab

SA Eesti Draamateater
Registrikood: 90008264
Pärnu mnt. 5
Tallinn, 10148, Eesti