FAUST

Medium


Mis on su tuum, maailm ja elu, aeg ja ruum...
(J. W. Goethe)

Autor ja lavastaja: Aare Toikka 
Kuntsnik ja helilooja: Kaspar Jancis
Valguskujundaja: Sander Põllu
Videokujundaja: Peeter Ritso
Osades: Katariina Ratasepp või Liisa Pulk, Margo Teder, Ago Soots, Tanel Saar, Meelis Põdersoo ja Madis Muul või Jaak Lutsoja (akordion).

Ekspressionistlik rännak Murnau, Goethe ja Marlow ainetel

Faust on rahutu teadlane, kes otsib meeleheitlikult kõiksuse sisimat olemust, kuid on masenduses oma mõistuse inimliku piiratuse tajumisest. Ta on õppinud mitmeid teadusi, kuid leiab, et ei tea endiselt midagi, mis suudaks näidata inimsoole teed parema suunas. Taevas sõlmivad Jumal ja Kurat Fausti hinge peale kihlveo. Mefistofeles pakub Faustile noorendavat võlujooki ning mahitab teda võrgutama ja petma süütut ning vaga Margaretat. Kas Margareta hukkub ning Faust ei suuda teda päästa? Või siiski...

VAT Teatri „Faust“ otsib kunstitõde tummfilmiesteetikast.

Friedrich Wilhelm Murnau on üks saksa filmikunsti suurtest loojatest ja oluline figuur ekspressionismiliikumises. Üks tema tuntumatest filmidest on „Faust“ (1926).

Johann Wolfgang Goethe kirjutas värsstragöödia „Faust“ algvariandi aastatel 1773–1775. Aastal 1790 ilmus trükis "Faust. Fragment". Aastal 1808 ilmus "Faust I". "Faust II" ilmus 1833. aastal, pärast kirjaniku surma.

Christopher Marlowe kirjutas näidendi „Doktor Faustuse traagiline lugu“arvatavasti aastatel 1588-1589. Marlowe oli inglise renessansikirjanik, Shakespeare’i kaasaegne ja tema kõrval üks suurimaid dramaturge, kes jättis maailmale seitse tragöödia vormis näitemängu.

 

Etendus on ühes vaatuses ja kestab 1 h ja 20 min.

Esietendus: 29. november 2012 Rahvusraamatukogu Teatrisaalis

NB! Hilinejad saali ei pääse ning piletiraha tagasi ei maksta!

 

 

www.vatteater.ee

 

 

Korraldaja:
VAT Teater MTÜ
Sakala 3, Tallinn
+3725064169
[email protected]



Toimumisajad

Minu Piletimaailm

Telli uudiskiri

Piletimaailma haldab

SA Eesti Draamateater
Registrikood: 90008264
Pärnu mnt. 5
Tallinn, 10148, Eesti