Lastegala

Jõhvi Balletifestival

Jõhvi Balletifestival

8.-11. mail 2014 toimub Ida-Virumaa südames rahvusvaheline Jõhvi Balletifestival, mis toob kokku tipptasemel esinejad ja balletisõbrad. 2014. aasta festivali peaesineja on Tarass Ševtšenko nimeline Ukraina rahvuslik ooperi- ja balletiteater. 

Rahvusvaheline Jõhvi Balletifestival sai alguse aastal 2006 ning on seni ainus balletifestival Eestis.  Tänaseks  on festival omale nime teinud ka väljaspool Eestit. Tipptasemel esinejad ning hea korraldus on meelitanud külastajaid nii lähiriikidest kui kaugemaltki. Kuulsa Mihhailovski teatri kunstiline juht Nacho Duato on andnud Jõhvi Balletifestivalile ülikõrge hinnangu, võrreldes seda tasemelt Londoni ja Pariisi samalaadsete suurüritusega.

Eriliseks muudab festivali veel see, et igal aastal on kaasatud balletti harrastavad lapsed üle Eesti – kokku 300 noort tantsijat Pärnust, Tartust ja Tallinnast. Legendaarse eesti baleriini Tiiu Randviiru sõnul on just Jõhvi balletifestivali lastepäev soodustanud selle valdkonna kunstilise taseme suurenemist ja andnud tuge kogu valdkonna arengule. 

Jõhvi Balletifestivali eesmärk on tutvustada klassikalise tantsu põnevat maailma, arendada Eesti balletiharidust, luua uusi võimalusi koostööks ning hoida Ida-Virumaa kultuurielu rahvusvahelisel tasemel.



Toimumisajad

Minu Piletimaailm

Telli uudiskiri

Piletimaailma haldab

SA Eesti Draamateater
Registrikood: 90008264
Pärnu mnt. 5
Tallinn, 10148, Eesti