NO59 samm lähemale

Medium

NO59
samm lähemale
Kangro/Lehmen/Kerikmäe

Inimesed jagunevad kaheks – on need, kes jagavad maailma kaheks ja need, kes seda ei tee. Tihti on tunne, et esimesi on oluliselt rohkem kui viimaseid. Ometi on vahel musta ja valge, ühe ja teise äärmuse vahel oluliselt rohkem kui vaid viiskümmend halli varjundit. Kõike ei pea kogu aeg nimetama.

Mart Kangro töid iseloomustab selgus, mõttepuhtus, läbimõeldus, isegi lihtsus. Ta loob tegevuse keskele teadlikult mõttelisi ruume, mille vaataja saab täita. Kangro pole ka Teater NO99-s uus nimi, temaga tegime koostööd lavastusega „Kuidas näidata pilte surnud jänesele“. Seekord teeb ta lavastuse Tiit Ojasoo juhendatud Lavakunstikooli lennu tudengitega, täpsemini – ainult poistega. Nad püüavad koos Mart Kangro ja Taavi Kerikmäega luua keskkonda, milles valitseb võimaluste paljusus. Teater on selleks parim koht. Kangro töid näinud olnuna võib oodata esteetilist kvaliteeti ja rafineeritud mänge publikuga. Siiski – ja see on oluline – Mart Kangro on küll koreograaf, kuid see lavastus ei ole tantsulavastus.


Lavastusele  teeb proloogi Kangro kunstiline valiksugulane saksa koreograaf Thomas Lehmen. See on osa Lehmeni projektist, mille käigus sõidab ta läbi terve maailma ning teeb kingituseks lavastuse inimestega, keda ta kohtab.

Idee ja lavastus Mart Kangro (featuring Thomas Lehmen)

Helikujundus ja dramaturgiline abi Taavi Kerikmäe

Laval Lavakunstikooli XXVI lennu poisid Markus Dvinjaninov, Jörgen Liik, Roman Maksimuk, Veiko Porkanen, Jarmo Reha, Reimo Sagor, Simeoni Sundja ja Ragnar Uustal

Esietendus 18. aprillil 2013 Teatris No99

NB! Mart Kangro on "samm lähemalega" nomineeritud teatri aastaauhindadel parima tantsulavastuse kategoorias.

 

Toetajapilet.

Kõigile Teater NO99 etendustele on võimalik osta toetajapilet. Toetajapilet maksab 25 eurot ning on mõeldud, nagu tema nimigi ütleb, teatri toetamiseks. Teater saab tuge nii rahasummast kui ka mõttest, et on inimesed, kes peavad oluliseks NO99 eesmärke. Aitäh! Ostmiseks valige rippmenüüst hind 25 eurot.


 

 



Toimumisajad

Minu Piletimaailm

Telli uudiskiri

Piletimaailma haldab

SA Eesti Draamateater
Registrikood: 90008264
Pärnu mnt. 5
Tallinn, 10148, Eesti