PLUTO

Markus Habakukk

Medium

Tumesinises tühjuses, ümber hubaselt hõõguva tähe, vuhiseb pisike kivine planeet. Koos, läbi pimeduse lenneldes, tunduvad need kaks kera kui nööri otsas. On nad sinna riputatud, kas keegi on nad sinna paigutanud, võib-olla on nad kellegi voodi kohal rahustavaks kujundiks? Seda meie kangelane ei tea. Ilmselt ei suuda kujutledagi. Tema eksisteerib oma mudellikus tähesüsteemis, teadmata, et kuskil veel mõni sarnane mehhanism oma tantsu tantsib.

 

Lavastus räägib lõputu ja igavikulise loo ühest ainulaadsest tegelasest. Ainulaadsest, sest ta pole kunagi kedagi endasarnast näinud. Avastada on palju - leia sa end liivakastist või marjapõõsaste vahelt või üksikult planeedilt. Kuid nagu õhtuse lambikuma juurde kogunevad igasugused putukad, võib juhtuda, et uue tähe sünd äratab ka teiste kosmoslaste tähelepanu. Mäng võib alata!

 

PS! Kuna lavastuses kasutatakse kokku ligikaudu kümmet sõna on lugu arusaadav iga emakeelega lapsele ja täiskasvanule!

PS!  The fact that the play uses approximately 10 words makes it understandable for everyone, regardless of their native language.

 

PS! Той факт, що вистава використовує приблизно 10 слів, робить її зрозумілою для кожного, незалежно від їхньої рідної мови.



Idee autor, lavastaja ja kunstnik: Markus Habakukk
Valguskujundus: Tarmo Matt
Laval: Jürgen Gansen ja Tanel Ting

 

Koguperelavastus.


Etendus on ühes vaatuses ca 40 minutit.
Esietendus 7. detsembril 2023 Kuressaare teatri saalis. 

Ürituse korraldaja:
SA Kuressaare Teater
Tallinna 20 Kuressaare 93819 Saaremaa
Reg. nr 90014750
+372 4533222
[email protected]

Toimumisajad

Minu Piletimaailm

Telli uudiskiri

Piletimaailma haldab

SA Eesti Draamateater
Registrikood: 90008264
Pärnu mnt. 5
Tallinn, 10148, Eesti