TÄHTEDE SEIS

Nick Payne

Medium

Teadlased arvavad, et 13,8 miljardit aastat tagasi käis üks Suur Pauk ja sai olema mateeria, ruum ning aeg – sündis universum. Seda, milline universum täpselt on, alles uuritakse, aga on teooria, et just sellel hetkel loodi kõik võimalused, kuidas asjad üldse olla ja minna saavad. Ja veel enamgi – neid võimalusi on palju ning kõik need võimalused eksisteerivad paralleelselt. Näiteks nii: meie universumis on selle tüki lavastaja tutvustusteksti autor ja Teie loete seda, aga eksisteerib ka universum, kus Teie olete lavastaja, kes on selle teksti autor, ja praegune kirjutaja selle teksti lugeja. Aga milleks kõik see teooria?

 

Lavaloos me kohtume kahe tegelasega: Rolandi ja Mariannega. Mees on mesinik ja naine uuribki just selliseid kosmilisi teooriaid. Nad kohtuvad ühel peol. Kuidas neil edasi läheb? Kas nad saavad jutu peale? Kas mõlema silmis süttib säde? Kas neil tekib suhe? Kui tekib siis, kas see on lühike ja tormiline või pikk ja turvaline? Millises neist paljudest universumitest nad elavad? Millise lõpuga on see kosmiline armastuslugu?

 

Nii pead- kui ka südanthaarava armastusloo autoriks on briti autor Nick Payne ning see on üks tema kõige edukamatest tekstidest. 2012. aastal pälvis “Tähtede seis” hinnatud Evening Standard Theatre Awardsil parima näidendi preemia.

 

Autor: Nick Payne
Tõlkija: Laura Kalle
Lavastaja: Sander Pukk
Kunstnik: Annika Lindemann
Helilooja ja muusikaline kujundus: Urmas Lattikas

Mängivad: Lee Trei ja Markus Habakukk

Etendus on ühes vaatuses ca 1h 20´. 
NB! Lavastuses kasutatakse suitsumasinat.



Toimumisajad

Minu Piletimaailm

Telli uudiskiri

Piletimaailma haldab

SA Eesti Draamateater
Registrikood: 90008264
Pärnu mnt. 5
Tallinn, 10148, Eesti