Suveklassika Palamusel: Soolod

Tuulikki Bartosik, Maarja Nuut ja Anna-Liisa Eller

Medium

Suveklassika Palamusel sarjas toimub Palamuse kirikus 6.augustil kell 17 juba üheksandat korda kontsert, seekord pealkirjaga "SOOLOD".

Sellel aastal tulevad Palamusele esinema 3 suurepärast artisti: Tuulikki Bartosik, Maarja Nuut ja Anna-Liisa Eller.

Konsterdikülastajal on võimalus kogeda midagi erakordset: intiimses atmosfääris kuuleb kolme artisti, kes loovad kirikus lummava kõlapildi.



Tuulikki Bartosik on Võrumaa juurtega muusik, helilooja ja multiinstrumentalist, kes jagab oma elu Eesti ja Rootsi vahel. Tema looming on kõlanud lavadel üle maailma ning pälvinud rahvusvahelist tunnustust. Tuulikki elavaid ja kihilisi helisid on võrreldud nii Eric Satie neoklassikaliste teoste kui ka Philip Glassi ja Terry Riley hüpnootilise minimalismiga.  
Tuulikki Bartosiki viimast albumit "PLAYSCAPES" on rahvusvahelised kriitikud ja publik kiitnud selle avangardsete kompositsioonide, helimaastike ja instrumentaalsete lahenduste eest. Tema muusikat kirjeldatakse kui sügavat ja autentset, mis suudab kuulajates esile kutsuda tugevaid emotsioone ning rääkida elu sügavamatest kihtidest.

Maarja Nuut on laulja, multiinstrumentalist ja helilooja, kelle looming koondab rikkalikke muusikamaailmu. Pidevalt uueneva helikeele ja klassikalise muusika väljaõppe omandanuna on Maarja kaevunud ka sellistesse eriilmelistesse vooludesse nagu India klassikaline muusika, Eesti rahvaluulekogud ja elektroonika äärealad. Tema sisemine vajadus, soov ja instinkt on sondeerida mitmesuguseid muusikalisi žanre, väljendusviise ja tehnikaid – nende salajased keeled ja koodid saavad osaks tema lummavast loomekeerisest. Üleilmse tähelepanu osaliseks sai ka tema 2021. aasta augustis ilmunud kolmas sooloplaat "Hinged”. Maarjat on iseloomustatud kui üht Euroopa uuenduslikumat artisti, kes on alati valmis veelgi sügavamale sukelduma.

Anna-Liisa Eller (kannel) on Eesti kõrgtasemel kandlemängija, kelle esitus jätab väga originaalse mulje, põigates nii vanamuusika kui ka kaasajamuusika maailma. Ta on saavutanud silmapaistvaid tulemusi konkurssidel nii Eestis kui ka välismaal. Tema erihuvi on varajane muusika ja nüüdismuusika. Ta on esinenud arvukatel muusikafestivalidel Eestis, Leedus, Poolas, Hispaanias, Itaalias, Saksamaal, Norras ja Prantsusmaal, tehes nii solisti kui ka ansamblistina aktiivset koostööd nii eesti kui ka rahvusvaheliste ansamblitega. 2021. aasta septembris valmis Anna-Liisa Elleril sooloplaat “Strings Attached. The Voice of Kannel”.

Korraldaja MTÜ Look, kontakt Arne Tegelmann tel. 514 8723.

Piletid hinnaga 15 € ja 12 € on saadaval Piletimaailmas või enne algust sularahas kohapeal.

Toetavad  Eesti Kultuurkapital, Eesti Rahvakultuuri Keskus, Asorell OÜ, Tooma Agro OÜ, Kudina Tankla OÜ.



Toimumisajad

Minu Piletimaailm

Telli uudiskiri

Piletimaailma haldab

SA Eesti Draamateater
Registrikood: 90008264
Pärnu mnt. 5
Tallinn, 10148, Eesti