Neil Simon “Uus peatükk”

Medium (originaalpealkiri Chapter Two)

Neil Simoni Uus peatükk jõuab Eesti lavadele esmakordselt. Tegemist on kuulsa USA näitekirjaniku ühe enimmängitava näidendiga. Peale esietendust mängiti seda Broadwayl üle 850 korra. Uus peatükk on tugevalt autobiograafiliste sugemetega romantiline komöödia, mis tugineb Neil Simoni enda armumise loole.

George on edukas kirjanik, kes peale naise surma on jõudnud arusaamisele, et ta enam kunagi ei abiellu, sest teist sellist täiuslikku naist nagu tema kadunud abikaasa, ta enda kõrvale ei leia. Tema vend Leo aga üritab igal moel talle uusi naistuttavaid tee peale ette lükata. Läbi koomiliste segaduste kohtuvadki George ja Jennie. Nende armumise lugu pole aga sugugi pilvitu, sest Georgel on armumisele vaatamata väga raske oma varalahkunud naise surmast üle olla. Ka George’i vend Leo satub oma eluga pikantsesse olukorda, kui pikaaegses abielus olles, kohtub ta oma ammuse sõbratari Faye’iga – see kohtumine paneb ta abielu alustalad kõvasti kõikuma.
Inimlik ja koomiline lugu teineteise, aga samas eelkõige eneseleidmise lugu, mida iseloomustavad vaimukad dialoogid, elulised situatsioonid ning ajatud teemad armastusest ja abielust. Kammerlik lugu neljale näitlejale avab inimeste nõrkusi läbi koomilisuse prisma, rääkides armastuse tekkimisest ning hoidmisest ausalt ja vahetult.
Pole vahet millises riigis, või mis ajal inimesed elavad. Neil Simoni Uus peatükk näitab, et me kõik vajame armastust ja inimlikku lähedust. Ainult nii saame me aidata iseennast ja ainult seeläbi muutub meie elu õnnelikumaks.

Lavastaja: Erki Aule
Kunstnik: Elisa Sinisalu

Osades:
Lauri Liiv, Tarvo Krall, Külli Reinumägi, Kaili Närep

Kestus: 2 h ja 20 min (koos vaheajaga).

Toimumisajad

Minu Piletimaailm

Telli uudiskiri

Piletimaailma haldab

SA Eesti Draamateater
Registrikood: 90008264
Pärnu mnt. 5
Tallinn, 10148, Eesti