Paide Rock 50

Paide rockilugu läbi poolsajandi
maratonkontserdil Paide Rock 50

 

Atta-Troll

Motor Tension Ensemble

Stora Magnara

Rock Grupp

Jecym

Paradoks

Pillskill

Ans.Andur

Nevesis

A.K.G.

Võtame Aprilli Tagasi

Vertigo

Eleegium

Konfereerib Martin Liivet

Piletid eelmüügis: (Piletimaailmas ja PAMT-i kassas) 8 €,

Samal päeval 10€, eelkoliealistele tasuta

 

 

 

Paide Rock 50 tähistab Paide rockmuusika 50. sünnipäeva ja kujutab endas maratonkontserti Paide Muusika- ja Teatrimaja suurel laval.
 
Sündmus teeb ülevaate Paide rockiloost ja taaselustab muusikat, mis on meie pillimeeste esituses kõlanud mitme aastakümne vältel.
 
Paide endiste aegade rokkarid saavad võimaluse taaskohtuda laval, nautida koosmusitseerimist ning meenutada möödunud aegu. Vanadega liituvad keskmise

põlvkonna rokkarid, kes just tänases päevas oma kuulsust koguvad. Ei puudu ka kolmas põlvkond viimastel aastatel alustanud rockpundid ja päris uued tegijad, kes varem meie rockisündmustel osalenud pole.
 
Paide rockilugu sai alguse aastal 1969. Siis pandi alus koolipoiste rockbändile Atta Troll. Nii saabki Paide rockilugu tänavu 50-ks. Atta Troll I-st kasvasid välja uued rockpundid, nende seas 80-ndate üleeestilise populaarsuse saavutanud Paradoks. Paljud algusaastate rockbändid on nüüdseks tegevuse lõpetanud. Paljud pillimehed elavad ja tegutsevad praeguseks Eestimaa eri paigus. Paide Rocki laval saavad nad aga jälle kokku. Ka viimasel kümnel-kahekümnel aastal on Eestimaal tuntuks saanud ja koguni rockieliiti tõusnud uued Paide rockpundid: Ans. Andur, Nevesis. (viimane on küll hetkel tegevuse katkestanud). Ja ikka alustavad aina uued ja uued noored mehed, et teha rockikallakuga muusikat. Seejuures jätkavad mitmed vanade rokkarite pojad uutes bändides oma isade muusikateed.
 
Paide Kultuurikeskus ja pillimehed on möödunud aastakümnetel koos püsti pannud mitu muusikalugu kokku võtvat üritust: Paide Rock 15, Paide Rock 20, Paide Rock 25, Paide Rokk 30 (siin olid kaasatud ka nii-öelda süldibändid sellest siis tilluke nimemuutus), Paide Rock 40 ja Paide Rock 45.
 
Kõik rockipeod on olnud väga menukad. Selgemalt on meeles kaks viimast, kus kultuurikeskuse suur saal oli rahvast puupüsti täis. 2014 aastal oli ainuüksi piletiga publikut 488, lisaks kutsetega rokkarite perekonnad ja pillimehed ise.Erinevate aegade rockibände sai selle suve alguseks kirja 16. Võimalik, et korraldajatel tuleb seda numbrit veidi vähendada, et kontsert hommikusse ei veniks. Oleme ses suhtes ka hoiatanud bände, kes registreerusid hiljem.
 
Paide Rockile on tulemas ATTA TROLL ide ÜHENDKOOSSEIS, ROCK GUPP (alustas 1969), JECYM tegutses 1974-1978, PARADOKS  (1979-1989- pea tänaseni), PILLSKILL (1999-2002), ANS. ANDUR (2002. tänaseni), NEVESIS (2008 – 2016) , IN CHAIN  (2006-2009), A.K.G. ehk AINULT KAKS GRANAATI ( 2013-tänaseni), Motor Tension Ensemble (2016. -tänaseni),  VERTIGO , ELEEGIUM ja veel bändid, kelle osavõtt pole päris kindel.
 
Kontsert kestab suures saalis väikeste vahedega 7-8 (9) tundi.  Kontserti  seob konferansjeena Martin Liivet. Martini  eestvedamisel sündis esimene rockipidu. Hiljem on mees rockidel mitmel korral peojuhiks olnud. Kontsert lõpeb traditsioonilise ühislooga Armurõõm, kus tulevad lavale kõik osalevad pillimehed ja solistid.
 
Kõigest toimuvast ja kõikide bändide esitustest koos rokkarite kommentaaridega saab osa ka Kesk-Eesti Tre raadio kuulaja.  Ürituseks koostame näituse meie rockiloost, kuhu on koondatud endiste ja praeguste bändide iseloomulikumad fotod, meediakajastused ja meened-talismanid.



Toimumisajad

Minu Piletimaailm

Telli uudiskiri

Piletimaailma haldab

SA Eesti Draamateater
Registrikood: 90008264
Pärnu mnt. 5
Tallinn, 10148, Eesti