Tuuri Dede (metsosopran) ja Kadri-Ann Sumera (klaver)

Sume suveklassika

Medium Kavas J. Brahmsi, R. Straussi ja G. Mahleri laulud.

Tuuri Dede on noor metsosopran, kes tegi 2019. aasta aprillis oma debüüdi nii Müncheni Filharmoonikute kui Taani Rahvusorkestri ees, esitades Barbara Hannigani käe all Mozarti Reekviemi. Ta lõpetas aastal 2016 ooperilaulu magistrantuuri Soomes Sibeliuse Akadeemias ning on varem omandanud bakalaureusekraadi Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias, õppinud vahetusõpilasena Milaanos Giuseppe Verdi konservatooriumis ning aasta ka Gerorg Otsa nimelises muusikakoolis. Dede rollide hulka kuuluvad Dorabella (W. A. Mozarti “Così fan tutte”), Frida (Kalevi Aho “Frida y Diego”), Ariel (Sibeliuse “Myrsky”), Ema, Kiil ja Teetass (Raveli “L’enfant et les sortilègès”). Suurteostest on ta muuhulgas osalenud Händeli “Messiase”, “Judas Maccabeuse” ja “La Resurrezione”; Bachi „Magnificati“ ja h-moll missa; Saint- Saensi „Oratorio de Noeli“, Rossini “Petite messe solennelle”, Beethoveni 9. sümfoonia, Sibeliuse “Kullervo” ning Tobias- Duesbergi Reekviemi ettekannetel. Konkurssidest pääses Tuuri 2018. aastal poolfinaali rahvusvahelisel Wilhelm Stenhammari konkursil Rootsis; 2017. aastal võitis ta esimese koha rahvusvahelisel konkursil “Havets röst” Ahvenamaal ning teenis finalisti koha ja kolm eripreemiat Vello Jürna konkursil Eestis; 2016. aastal võitis ta esimese ja 2014. aastal kolmanda preemia Mart Saare nimelisel lauljate konkursil ning neljanda koha ja Sibeliuse perekonna eripreemia rahvusvahelisel Sibeliuse konkursil aastal 2015.

Kadri-Ann Sumera on mitmekülgne pianist, kes on ühtviisi tegev nii solisti, kammermuusiku kui ka lauljate kontsertmeistrina ning kelle repertuaar hõlmab teoseid barokist tänapäeva uusima muusikani.
Sumera on õppinud Tallinna Muusikakeskkoolis, Eesti Muusikaakadeemias ning Kölni Muusikakõrgkoolis, kust sai novembris 2004 magistridiplomi. Sumera on esinenud mitmetel festivalidel nii kodu- kui välismaal ning saavutanud tunnustust vabariiklikel ja rahvusvahelistel konkurssidel. Ta on teinud lindistusi Eesti Raadiole, ETVle ning Antes Editionile ning on andnud välja Lepo Sumera klaverimuusika plaadi, mis Eesti Muusikaauhindadel 2015 pälvis esikoha heliloomingu plaatide kategoorias. Hetkel on töös Mart Saare kogu soololaulupärandi salvestamine, millest esimene album ilmus kevadel 2018.

Piletid müügil Piletimaailmas ja tund enne algust kohapeal.

Vaata lisa: www.interpreet.ee

Toimumisajad

Minu Piletimaailm

Telli uudiskiri

Piletimaailma haldab

SA Eesti Draamateater
Registrikood: 90008264
Pärnu mnt. 5
Tallinn, 10148, Eesti