Film – Meie

Medium Žanr: Põnevik
Alla 14 a. Keelatud
Pärast oma eelmist filmi „Kao ära“, mis mõjus nagu lööklaine kaasaegsele kultuurile ja kehtestas provokatiivse ühiskonnakriitilise õudusfilmi žanri jaoks uue standardi, on Oscariga auhinnatud stsenarist-lavastaja-produtsent Jordan Peele tagasi järgmise originaalse õudusnägemusega.
Müsteerium MEIE algab sellega, kuidas üks kena armas mustanahaline perekond kahe lapsega sõidab Põhja-California idüllilisse rannakülla oma esivanemate suvilasse puhkama. See on koht, kus pere-ema Adelaide Wilson (Lupita Nyong’O) veetis kunagi oma lapsepõlve suved. Adelaide, kelle elu kummitab lahendamatuks jäänud juhtum lapsepõlvest, on puhkuse algusest saati rusutud viimase aja pahaendelistest kokkusattumustest. Suvilas saavutab naise järjest kasvav paranoia haripunkti ja teda vallutab tunne nagu ähvardaks tema perekonda midagi halba. Pärast pinevat päeva kohalikul supelrannal koos sõprade, perekond Tyleritega (Emmy võitja Elisabeth Moss, Tim Heidecker, Cali Sheldon, Noelle Sheldon), jõuab Adelaide koos abikaasa Gabe’iga (Mustast Pantrist tuntud Winston Duke) ja lastega (Shahadi Wright Joseph ja Evan Alex) tagasi suvemajja. Pimeduse laskudes märkavad nad hämaruses siluetti neljaliikmelisest perekonnast, kes seisab käest kinni hoides nende sissesõiduteel. MEIE paiskab armastava Ameerika perekonna silmitsi seletamatut jubedust tekitava vastasega, kelleks on nende endi teisik-perekond.
Loo stsenarist ja režissöör Jordan Peele on filmi kaasprodutseerinud Blumhouse’i asutaja Jason Blum’i ja Monkeypaw Productions’i Sean McKittrick’i ja Ian Cooperiga.
Filmi pikkus: 1h 57 min
Lavastaja: Jordan Peele
Osatäitjad: Lupita Nyong’o, Yahya Abdul-Mateen II, Elisabeth Moss, Kara Hayward
Tootja: Universal Pictures
Levitaja: Forum Cinemas OÜ – ESTONIA
Märksõnad: Žanr: Põnevik

Toimumisajad

Minu Piletimaailm

Telli uudiskiri

Piletimaailma haldab

SA Eesti Draamateater
Registrikood: 90008264
Pärnu mnt. 5
Tallinn, 10148, Eesti