Tallinna Poistekoor -30.

Kontsert “Isad & pojad”

Medium Tulge kontserdile!

Tallinna Poistekoori reklaamplakat ei kanna juhuslikult nime “Isad ja Pojad”, tegemist on ikkagi isadepäeval toimuva kontserdiga, millel esinevad nii isad, kes on meie koori  kunagised kasvandikud, kui väikesed ja suuremad poisid, kes jätkavad sisselauldud radadel.
 
Kontserdi väiksemad esinejad on stuudiokoorid Primo ja Secundo, kus laulavad 5-9 aastased poisid. Neid juhendavad Triin Lääne ja Kärolin Orav.

Eesti kuulajale-vaatajale on kindlasti tuttavad Koit Toome, Uku Suviste, Mikk Saar, Artjom Savitski nimed, kes kõik on alustanud lauljateed, erinevatel aegadel, Tallinna Poistekoorist. Nüüd laulavad meie aastapäeva kontserdil.

Mari Järvi keelpillikvartetiga alustasime koostööd koori algusaastatel. Esimene ülesastumine oli 1988 aasta jõulukontserdil Pühavaimu kirikus ning jätkus  esinemisetga üle Eesti. Samuti musitseerisime koos Mari Järvi kvartetiga välismaal.

Varasemaid kontserte on mitmel korral ehtinud ka saksofonist Virgo Veldi, kes sellelgi kontserdil annab oma väärika panuse. Õhtut sisustab Tomi Rahula band.

Kontsertkoor on klassikaline poistesegakoor (SATB), kus laulavad 10–15-aastased poisid ja üle 16-aastased noormehed. Harjutatakse kolm korda nädalas Tallinna 21. koolis, mis on koori baaskool. Paljud poisid õpivad ja mängivad mõnda pilli.
Huvitav on kokkusattumine, et koori 30 aastase tegevuse jooksul oleme esinenud 30. välisriigis, osalenud paljudel rahvusvahelistel festivalidel ja koorikonkurssidel, pälvinud tunnustust, saanud mitmeid auhindu ja võitnud Grand Prix-sid.

Tallinna Poistekoori 30 aastapäeva hooajal, lisaks mitmetele aastapäeva üritustele, on kesksel kohal olnud, ja on,  Nuku Teatri ja  Vaba Lava ühislavastus (eepililine kommunaaldraama)  “Enne meid oli veeuputus”, milles kooripoistel täita oluline roll.

Kontserdi on ette valmistanud Lydia ja Tomi Rahula ning Kuno Kerge.
Õhtut juhib Veiko Tubin.

Kutsume teid kontserdile. Muusikat on igale maitsele.



Toimumisajad

Minu Piletimaailm

Telli uudiskiri

Piletimaailma haldab

SA Eesti Draamateater
Registrikood: 90008264
Pärnu mnt. 5
Tallinn, 10148, Eesti