“Kuuvarjutus”

Medium

Kuuvarjutus on Eili Neuhausi dramatiseering, mis baseerub Mati Undi proosatekstile „Kuuvarjutus” (1984).

Laval kohtuvad kaks teineteisele võõrast ning esmapilgul väga erinevat kuid tavalist eesti naist, keda on kutsutud kohtumisele kummalise sõnumiga. Ja nii nad siis ootavad oma kutsujat. Et piinlikku vaikust vältida, tutvuvad naised tasapisi üksteisega ning jutustavad oma lugusid. Pealt näha kahe lihtsa naise sisekaemuste abil jõuab publik sügavamate ja liikuma panevate allhoovusteni - kuidas erinevad või kas üldse erinevad naise igatsused, püüdlused, unistused?

Nende küsimuste lahkamisele aitavad kaasa lavastaja Eili Neuhaus (Rakvere Teater) armastatud naisnäitlejad Anne Veesaar ning Ülle Lichtfeldt (Rakvere Teater).

 

„Kuuvarjutus” koosneb assotsiatiivsetest mõttekatketest argielu teemadel, kus naised uurivad inimeseks olemist. Mati Unt on üks ehedamaid ja tundelisemaid loojaid eesti kirjanduses - ülitundlik ja alati ideehoovuste meelevallas. Undilikud kvaliteedid on sentimentaalsus, eneseiroonia, empaatilisus, ülim tundlikkus elukosmose suhtes ja selle puht emotsionaalne peegeldamine peenes huumori võtmes.

Etendus “Kuuvarjutus” jõudis esmakordselt publikuni 30. märtsil 2018  New Yorgi Eesti Majas, EV 100 –le pühendatud Eesti Kultuuripäevade raames.

Eesti publikuni jõuab etendus “Kuuvarjutus” Hüüru mõisas alates 4. juulist 2018.

Etendused 18 ja 21. november algusega 19.00


Etenduse korraldaja MTÜ Pikk Mari
Lisainfo:
[email protected]
tel: 52 91 410



Toimumisajad

Minu Piletimaailm

Telli uudiskiri

Piletimaailma haldab

SA Eesti Draamateater
Registrikood: 90008264
Pärnu mnt. 5
Tallinn, 10148, Eesti