Iisraeli ja Eesti tantsulavastused

Medium IISRAELI JA EESTI TANTSULAVASTUSED - „GENERATSIOONID“ JA „CUT. LOOSE“

„GENERATSIOONID“
Helen ja Simo on koos töötanud alates 2005ndast aastast. Hiljuti leidsid nad ühe foto aastast 1968, millel on nende isad – selgus, et nad õppisid samas koolis ja olid suured sõbrad kuni ühe traagilise hetkeni. Ja ootamatult ilmes, et Helenit ja Simo ühendab lisaks professionaalsele tegevusele ja heale läbisaamisele ka nende isade aastatetagune sõprus. Sellest juhusest sai alguse uue lavastusprotsessi sünd. Lavastuse loomise aluseks ongi mälestused ja meenutused meie vanematest ja vanavanematest. Selles on isiklikku mälu, saladusi ja ootamatut pilku kunagi toimunule, rõõmsaid, humoorikaid, aga ka valulikke hetki, mis taasluuakse poeetiliselt läbi liikumise ja helimaastiku.
"Generatsioonides" on laval tantsijad erinevatest põlvkondadest, rahvustest ja sotsiaalsetest kogukondadest. Osa tantsijad alustas oma tantsijateed pärast Eesti taasiseseisvumist ja mõned laval olijatest lõpetasid tantsukunsti õpingud alles sel aastal. See on vabakutseliste tantsu alustajate ja uue generatsiooni lugu oma elutunnetusest, kogemustest ja mälust.

Lavastus: Stav Marin (Iisrael)
Tantsijad: Dmitri Kruus, Simo Kruusement, Olga Privis, Helen Reitsnik, Katre Sabbal, Allar Valge, Aneta Varts
Kunstnik: Liina Tepand
Valgusmeister: Ants Kurist
Esietendus: 22.09.2018

„CUT. LOOSE“
Keha ja hääle duett pingelisest ja õrnast suhtest kahe inimese vahel, mis läbi liikumis- ja kõnekeele puudutab soolisuse, militaarsuse, popkultuuri ja poliitika sfääre. Israeli Etenduskunstide Auhind 2017.
Lavastus, koreograafia, muusika ja esitus: Stav Marin ja Netta Weiner (Iisrael)
Kunstnik: Anat Martkovich

Koreograaf-lavastaja Stav Marin on Iisraeli tantsija, näitleja ja koreograaf. Ta on lõpetanud Circomedia Theatre Academy Bristolis (Inglismaal), Gaaton Dance Academy (Iisrealis) ja Habustan Kunstide Kooli (Iisraelis). Ta on osalenud nii tantsijana, näitlejana kui ka loojana paljudes lavastustes nii Iisraelis kui ka mujal maailmas (Poolas, Venemaal, Rootsis, Portugalis, Saksamaal, Belgias). Tema 2016ndal aastal koostöös Neta Weineriga loodud lavastus "Cut. Loose" on auhinnatud Israel Festival Award auhinnaga ning the Stage Language Award of Israeli Fringe Awards 2017 auhinnaga.

Etendusõhtu pikkus 2tundi ja 20minutit
Toetaja: Eesti Kultuurkapital, Tallinna Kultuuriväärtuste Amet
Produtsent: Ingrid Jasmin, Fine5 Tantsuteater

Eesti kaasaegse tantsu järjepidevaim sõltumatu tantsu esindaja Fine5 Tantsuteater tegutseb aastast 1992, kui viis tantsijat moderntantsuteatrist "Nordstar" asutasid oma trupi. 1997 aastast jätkab teater projektitrupina koreograafide Tiina Olleski ja René Nõmmiku juhtimisel. Fine 5 on mitmete rahvusvaheliste tantsukonkursside laureaat, esinenud arvukatel välisfestivalidel ja teatri lavastused on mitmeid kordi nomineeritud Eesti Teatri Aastaauhindadele (tantsulavastuste laureaat 2008 ja 2015).

Vaata lisaks: www.fine5.ee


Märksõnad: teater

Toimumisajad

Minu Piletimaailm

Telli uudiskiri

Piletimaailma haldab

SA Eesti Draamateater
Registrikood: 90008264
Pärnu mnt. 5
Tallinn, 10148, Eesti