Maamõõtjad / Paide Muusika- ja Teatrimaja

Medium

EMTA lavakunstikooli 28. lennu tudengite iseseisev lavastus „Maamõõtjad“.

sada viiskümmend tuhat aastat tagasi võttis keegi, kelle nägu me ei tunne ja nime ei mäleta, suuna aafrika savannist eesti metsa poole. see teekond, mille läbimine nõuab täna 14 tunni pikkust lennureisi, võttis siis aega ainult natuke vähem kui sada nelikümmend tuhat aastat. maastik muutus: rohumaa asendus kõrbega, kõrb soolase merega, meri kaljumägedega, mäed metsadega, metsad soodega ja sood jääväljadega. aga inimene muudkui läks. edasi. sest tagasi minna ei saa.

täpselt niisamuti, nagu esimene maamõõtja ei teadnud, kuhu jalad ta kannavad, ei tea meie täna, kuhu me teel oleme. vahel tundub, et astume ainult suurema segaduse poole.

mis eristab seda esimest teekäijat minust, kes ma hommikul tööle jooksen? mis eristab seda teist teekäijat sinust, kes sa kõnnid kaubanduskeskuse lõpututes koridorides?

ja mis palju olulisem: mis meid ühendab?

mis ühendab põlist paidelast sellega, keda oleme harjunud nimetama pärismaalaseks? kas meie sees on veel mälestus tollest esimesest teelisest? mõne maamõõtja sammudest sai pariis, mõne omadest paide, aga mõni jäi paigale ja tema sammudest selgis zimbabwe.

heli- ja ruumikunstnike ning lavakunstikooli 28. lennu näitlejate koostöös küsitakse, mis paneb inimese liikuma ja kas paigale jäämine üleüldse võimalik on.

Laval: Kirill Havanski ja Johannes Richard Sepping

Lavastaja: Jan Teevet
Valgus-ja videomaastikud: Aleksander Sprohgis
Installatsioonid: Siim Elmers
Helimaastikud: Vootele Ruusmaa
Kostüümid: Freda Purik
Produtsent: Harri Ausmaa

Etendused:

10.aprill kell 14.30
11.aprill kell 19.00

Pilet 12€

Müügil Piletimaailmas ning Paide Muusika- ja Teatrimajas

Kestvus: 1h



Toimumisajad

Minu Piletimaailm

Telli uudiskiri

Piletimaailma haldab

SA Eesti Draamateater
Registrikood: 90008264
Pärnu mnt. 5
Tallinn, 10148, Eesti