12 VIHAST / Lavakas, Tartu Uus Teater, PAMT (Paides)

Medium

"12 VIHAST"

Reginald Rose’i näidend originaalpealkirjaga “Twelve Angry Men”

Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia lavakunstikooli koostöölavastus Tartu Uue Teatri ning Paide Muusika- ja Teatrimajaga.

Autor REGINALD ROSE
Tõlkija ANU LAMP
Lavastaja MART KOLDITS
Dramaturg JIM ASHILEVI

See on ülipingeline lugu vandekohtunikest, kes ühte ruumi suletuna on kohustatud jõudma üksmeelsele otsusele kas mõrvas süüdistatav on süüdi või mitte. Aga jõuda ühisele arusaamisele kaheteistkümne erineva inimese vahel, kes on pealegi pärit erinevatest ühiskonnakihtidest ning kultuurikeskkondadest, ei ole iseenesestki mõista eriti lihtne ülesanne.

Lavastaja Mart Koldits: „See näidend aitab endale meelde tuletada kui savijalgadel kõik meie otsustused ja arvamused siin maailmas on. Et selleks peab kuradi palju enda sisimas tööd tegema, et üldse jõuda mingi kaine otsuseni. Elu ju näitab, et me kõik oleme oma mineviku vangid ja iga meie sõna varjutavad nii meie endi kui kuulajate mineviku varjud.“

Tegemist on kirjanik Reginald Rose’i kuulsaima teosega, mis kandideeris parima filmi ja parima filmistsenaariumi Oscarile, sai parima stsenaariumiga filmi kategoorias Edgar Allan Poe auhinna ning pälvis 1957. aastal Berliini filmifestivalil Kuldse Karu auhinna. Hiljem on seda lugu mängitud korduvalt teatrilaval, näiteks 1996. aastal lavastas näidendi Londoni Comedy teatris kuulus Harold Pinter.

Laval (EMTA lavakunstikooli 28.lend)
ILO-ANN SAAREPERA, INGRID MARGUS, JANE NAPP, LAURA KUKK, STEFFI PÄHN, INGMAR JÕELA, MARKUS TRUUP, DOVYDAS PABARCIUS, JOHAN ELM, NILS MATTIAS STEINBERG, JAANUS NUUTRE, KIRILL HAVANSKI, JOHANNES RICHARD SEPPING, JOOSEP UUS, URSEL TILK, SANDER ROOSIMÄGI

Valgus ja heli RAINER PÕLDEOTS

Etendused 18.05, 21.05 ja 22.05.2018 kl 18 Paide Muusika- ja Teatrimajas ning 26.05, 28.05, 29.05, 30.05 ja 31.05.2018 kl 19 Tartu Uues Teatris.

Piletihinnad: Täispilet 17€, sooduspilet 13€ (õpilane, tudeng, pensionär)
Grupp alates 5 inimest pilet 11€

Piletid müügil Piletimaailmas ning Paide Muusika- ja Teatrimaja kassas

PS! Laval tehakse suitsu ja kasutatakse strobo valgust

Lavastuse valmimist on toetanud Euroopa Liit Euroopa Regionaalarengu Fondi kaudu (Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia projekt EMTASTRA).

 



Toimumisajad

Minu Piletimaailm

Telli uudiskiri

Piletimaailma haldab

SA Eesti Draamateater
Registrikood: 90008264
Pärnu mnt. 5
Tallinn, 10148, Eesti