IRAANI KONVERENTS

Theatrum

Medium

Autor: Ivan Võrõpajev
Tõlkija: Tiit Alte
Lavastaja: Lembit Peterson
Kunstnik: Marius Peterson
Valguskunstnik: Helvin Kaljula
Helikujundaja: Marius Peterson
Produtsent: Ere Naat


Osades: Maria Peterson, Lembit Peterson, Kristjan Üksküla või Mark Erik Savi, Ott Aardam, Laura Peterson Aardam, Andri Luup, Anneli Tuulik, Helvin Kaljula, Tarmo Song ja Marius Peterson 

 

NB! 14. mail Vene teatris toimuval etendusel on venekeelne sünkroontõlge.  

 

Pildigalerii: vajuta SIIA


Näidendi tegevus toimub teaduslikul sümpoosionil, mis on pühendatud „ida” ja „lääne” kultuuride koostööle. Üksteise järel astuvad Kopenhaageni ülikooli konverentsisaalis üles üheksa maailma intellektuaalide eliidi esindajat. Vaatamata konverentsi formaadile ja teema näivale keerukusele lähevad tegelased järk-järgult üle varem ettevalmistatud ettekannetelt palju isiklikematele ja peidetumate teemade käsitlemisele, et rääkida kõige tähtsamast ja igaveseimast – inimese kohast meie maailmas ja elu mõttest.


Lavastaja Lembit Peterson: „Näidendi lavaletoomise pealiseesmärk on süveneda ja avada n-ö lääne- ja idamaailma, kristlikke ja muhameedlikke maailmanägemise viise, erinevate religioonide, kultuuride tausta, teadmisi ja kogemusi. Vaadelda, milliste väärtuste järgimisele oleme oma elu rajanud tegelikult ja millistele arvame endid oma elu rajanud olevat. Ja kuidas, millises mõistmises meie ise viibime. Näidend annab võimaluse selliseks peegellavastuse loomiseks ja teatrisaalis viibijad saavad üheskoos neil teemadel mõtiskleda, avardada oma teadmust, igaüks ka endasse vaadata. Et paremini mõista olukorda maailmas ja leida ehk ka ühisosa niivõrd erinevate maailmanägemistega inimeste vahel. Isegi siis, kui igasugune dialoog tundub olevat võimatu.”


„Iraani konverents” on kolmas Ivan Võrõpajevi näidend, mis Theatrumis lavastamisele tuleb. Eelmised mäletatavasti „Joobnud” (2014) ja „Delhi tants” (2015).  „Joobnud”, mille eest Theatrumi kollektiiv pälvis Eesti riikliku kultuuripreemia, on mängukavas siiani.

 

Etendus on ühe vaheajaga ja kestab 3 tundi 30 minutit.

 

Ürituse korraldaja:
SA Theatrum
Vene 14, Tallinn 10123
+372 5696 9597
[email protected]

reg.nr: 90008956  


Märksõnad: Theatrum

Toimumisajad

T 14.05.2024 19:00

Vabu kohti: 218, Tavahinnad: 30-35 €, Soodushinnad: 25-45 €

Minu Piletimaailm

Telli uudiskiri

Piletimaailma haldab

SA Eesti Draamateater
Registrikood: 90008264
Pärnu mnt. 5
Tallinn, 10148, Eesti